maanantai 17. marraskuuta 2014

Lapsilla on saari, se oma saari on

Muistattekin ehkä, kun jokin aika sitten kerroimme blogissa, että teimme pyhäinpäivän aikaan reissun Ahvenanmaalle. Vietimme pääosan lomasta mökkeillen Lumparlandissa, mutta ehdimme tutustua myös marraskuisen Maarianhaminan tarjontaan lapsiperheille. Tässä on esittelyssä yksi kiva käyntikohde sekä ravintolasuositus, jatkoa on luvassa vielä seuraavassa postauksessa.



Maarianhaminan keskustan tuntumasta löytyy oikea aarre, lasten oma saari nimeltään Lilla Holmen. Ankkaportin takaa alkaa kauniilla merimaisemilla varustettu ulkoilualue. Meidän poppoomme lumoutui jo tästä, rannalla leikittiin pitkään, ennen kuin maltoimme jatkaa matkaa. Ja onneksi jatkoimme, kaikenlaista muutakin mielenkiintoista nimittäin löytyi. Ensimmäiseksi meitä vastaan käveli lintuja. Eikä mitä tahansa lokkeja vaan riikinkukkoja! Seuraavaksi huomasimme eläinaitaukset. Vapaana liikkuvien lintujen lisäksi häkeistä löytyi lisää siipiveikkoja sekä suloisia kaneja.



Lähellä eläimiä on myös hiekkaranta ja leikkipaikka. Iso, laivan muotoinen kiipeilyteline oli porukan 1- ja 2-vuotiaille taaperoille vielä vähän hurja, 4-vuotiaat sen sijaan kiipeilivät verkkoa pitkin, temppuilivat riippusillalla ja laskivat kiemuraista liukumäkeä innoissaan. Hiekkaranta on kesällä varmasti ihana uimapaikka.



Ulkoilun jälkeen olikin sopivasti lounasaika. Lentokentältä meidät keskustaan heittänyt taksikuski vinkkasi meille mukavasta lounaspaikasta ja päätimmekin ottaa vinkistä vaarin. Suunnaksi otettiin siis ravintola Indigo osoitteessa Nygatan 1. Kahdet rattaat mahtuivat eteisaulaan ja ravintolasalista löytyi riittävän iso pöytä kuuden hengen seurueellemme. Kaksi pienintä matkaajaa saivat syöttötuolit pöydän päähän.


Lasten listalta valitsimme koko junioriväelle ruoaksi päivän kalaa, eli lohta, ja perunamuusia. Me aikuiset tilasimme kasvispastaa. Alkupalaksi tarjoiltiin salaatit myös naperoille sekä tuoretta leipää. Ruoka oli menestys, niin hyvin se maistui kaikille. Ehkä myös reissaaminen ja reipas ulkoilu olivat kasvattaneet ruokahalua, hyvä mieli jäi kuitenkin Indigosta ja paikkaa uskaltaa suositella muillekin Maarianhaminan kävijöille. Me asioimme paikassa menestyksekkäästi på svenska, mutta ainakin lasten lista oli myös suomen kielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti