maanantai 25. elokuuta 2014

Kallio-kierroksella

Perjantainen kierros Kalliossa saa ihan uuden merkityksen, kun testaajina on joukko lapsia. Mehän siis kiertelimme - luonnollisesti - alueen leikkipuistoja! :) Aikaisemmin olemme kirjoittaneet blogissakin Hakaniemen metroaseman lähellä sijaitsevista monipuolisesta leikkipuisto Linjasta sekä kauniilla merinäköalalla varustetusta Tokoinrannan leikkipaikasta. Tällä kertaa kävelimme Porthaninpuistikon leikkipaikan ohi ja lapset innostuivat: "Voidaanko mennä putkipuistoon?" Sinne siis poikkesimme.



Putkipuisto-nimityksen tämä pieni leikkipaikka sai muksuilta siellä olevan putkiliukumäen ansiosta. Vähän erilainen liukumäki näyttikin olevan puiston suosituin juttu. Testiryhmän vanhin, 4-vuotias, tykkäsi myös vaijeriliu'usta. Muuten puistosta löytyi perinteisiä juttuja kuten pieni kiipeilyteline ja keinut sekä lisäksi kivinen kumpu, jolla oli lasten mielestä hauska juosta (äitejä vähän hirvitti).

Porthaninpuistikon leikkipaikka on ulkomuodoltaan aika karu ja kivinen, vihreää ja vehreää siellä ei ollut näin loppukesälläkään. Lapsia puiston tarjonta kuitenkin viihdytti mainiosti leikkihetken ajan ja sijaintinsa puolesta paikka sopii esimerkiksi kirjastoretkeen yhdistettäväksi, sillä Kallion kirjasto on muutaman sadan metrin päässä. Plussaa siitä, että puisto on hyvin aidattu ja niin selkeä ja pieni, että lapsia on helppo valvoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti